Blog

Zin!

320 mensen hebben zich aangemeld voor Zin in werk!, het Zwolse symposium dat op 9 februari plaatsvindt. Het is niet zomaar een symposium. Behalve dat het allerlei HR-thema’s aanroert die hot zijn en waar bezoekers hun voordeel mee kunnen doen, wordt mijn boek Zwolle aan Zee daar gedoopt. Door professor Rob Vinke zelve. Pallets vol boeken staan klaar om uitgereikt te worden. En dat is een rare gewaarwording, om je eigen product in zo’n veelvoud langs te zien komen. Het is een prachtig product geworden, dankzij alle mensen die eraan mee hebben gewerkt. En mijn hoofd staat erop. Ook dat is een rare gewaarwording.
Het organiseren van zo’n symposium is trouwens geen sinecure. Met man en macht hebben we gewerkt aan een programma, de marketing, de logistiek en noem maar op. En als de dag daar is, is het nog niet klaar. Want dinsdag ben ik ‘chef badges’. Ik mag bij het ochtendgloren 320 badges op alfabetische volgorde leggen op de ontvangstbalies zodat mensen bij aankomst snel geholpen kunnen worden. Vervolgens mag ik namens de firma Zwolle 320 handen schudden bij de deur onder het uitspreken van de ferme tekst: ‘Daar is de kapstok.’ Bij de kapstok staat iemand klaar die dezelfde tekst heeft, alleen doet die ‘zoek en vervang kapstok door ontvangstbalie’. En als de middagpauze dan aanbreekt, mag ik achter een tafeltje boeken signeren. Het is net echt.
Ondertussen heb ik veel zin in het symposium. Het is niet elke dag dat je boek in première gaat. En het is ook niet elke dag dat je de kans krijgt om zo’n boek te schrijven, trouwens. Ik ben er ruim een jaar mee bezig geweest en het was van A tot Z leuk. Het is zelfs een beetje jammer om er afscheid van te nemen. Of je een baby uit handen geeft. Ik hoop dat het ‘post-boek gat’ een beetje meevalt…
Geen tijd voor Zin in werk!, maar wel zin in Zwolle aan Zee? Je kunt het bestellen via www.werkenbijzwolle.nl.

LydiaZin!