Blog

vrouwenpower

Nog geen kwartier ben ik thuis van een middag AFAS of de uitnodigingen om te linken vliegen me om de oren. Van vrouwen die allemaal goed hebben opgelet tijdens de Leading Ladiesday, die de softwareleverancier in het eigen theater organiseerde voor zo’n 150 vrouwen in topfuncties. Want dat je aan de slag moet met LinkedIn – en een beetje vlot graag – als de toekomst van je bedrijf je lief is, die boodschap is wel blijven hangen. LinkedIn gaat immers pas écht werken vanaf tweehonderd connecties en die ga ik nu snel bijelkaar linken. Net als de vrouwen met wie ik kaartjes en gegevens heb uitgewisseld en bovendien ontzettend leuke gesprekken heb gevoerd.
Mediavrouw Annemarie van Gaal, de keynote speaker van de dag, vertelde haar levensverhaal. Oftewel: hoe werd een alleenstaande moeder een top-zakenvrouw? Daarbij schuwde ze de pikante details niet. ‘We zijn onder ons’, zei ze. En dat was zo. Ze verklaarde waar haar succes vandaan kwam en daar valt veel van te leren. Het succes kwam in elk geval niet vanzelf. Daarnaast was het zeker geen typisch gevalletje van ‘geluk gehad hebben’. Wel van: niet vastgeroest zitten, buiten kaders kunnen denken en doorzetten. En dat, zei Van Gaal, zijn typisch vrouwelijke kenmerken. ‘Daarmee ben je tien slagen voor op mannen.’
Verder zei ze iets wat AFAS meteen als banner op de gevel kan spannen: ‘De kracht van een eenvoudig systeem is ongeëvenaard.’ Want daarbij moest ik, en met mij misschien wel de AFAS-gebruikers in de zaal, meteen aan Profit denken; het ERP-systeem dat erom bekend staat dat het zó gemakkelijk in gebruik is dat je de dure consultants enkele reis de deur uit kunt doen omdat je ze eenvoudigweg niet meer nodig hebt.
Gouden greep van de Leading Ladiesday was de netwerkspeeddate aan het eind. Met als bonus lekkere tapas. Zelden heb ik in zo’n korte tijd zoveel leuke vrouwen langs zien komen, met wie ik ook nog heel aangename en nuttige gesprekken heb gevoerd. Vrouwen die ik nu in mijn LinkedIn netwerk heb zitten.
‘AFAS is een mannenbedrijf’, zei Truus Koppelaar, de leading lady van AFAS in haar intro van de middag. Ik heb na vandaag een heel andere indruk. AFAS is van software, ja. En verder van prachtige vrouwen en mooie gesprekken. Volgend jaar weer!

Lydiavrouwenpower