Blog

Varkentjes wassen

We zijn nu een paar maanden officieel bezig met IncZwolle, de eerste Zwolse incubator. Binnen onze ‘kraamkamer voor wilde ideeën’ helpen we startende ondernemers hun goede idee om te vormen tot een bloeiend bedrijf. Nu de nieuwigheid er wat af is, beginnen mensen voorzichtig te informeren hoe het gaat. Ze vragen zich af of Google 2.0 of een andere internet startup met enorme internationale potentie zich al bij ons gemeld heeft. En of we de zilvervloot al aan de horizon zien verschijnen waardoor wij rustig binnenlopen en de rest van ons leven kalmpjes ondernemend kunnen doorbrengen met kijken hoe het geld tegen de plinten op klotst.
Wij zien veel aan de horizon. Mooie vergezichten, want IncZwolle is een prachtig en noodzakelijk initiatief waarmee we investeren in de toekomst van de regio. Maar de nadruk ligt vooralsnog op ‘investeren’. Door tijd, geld en energie te stoppen in iets waar we in geloven. Want een idee wordt niet vanzelf een succesvol bedrijf. Dat vertellen we aan de ondernemers in onze Pressure Cooker en we beleven dat ook zelf.
Natuurlijk zitten we regelmatig in de boardroom te filosoferen over onze stippen op de horizon, maar meestal zijn we bezig met de dingen waar startende bedrijven mee bezig zijn: we knopen contacten aan, we praten de blaren op onze tong in gesprekken met mensen die ons en onze plannen verder kunnen helpen, we geven geld uit, we zorgen dat de wifi werkt, we verdelen het corvee. Zo wassen wij varkentjes in vele vormen, soorten en maten. Niet elk varkentje is een blozend biggetje met een stopcontactneus en een krulstaartje, sommige varkentjes zijn heuse wilde zwijnen, moorddadige wezens met vervaarlijke slagtanden die ons wel rauw lusten.
Maar hoe groter de uitdaging, hoe leuker het is en hoe meer we ervan leren. Bijvoorbeeld dat ondernemen vooral gaat over varkentjes wassen. Daar zijn wij ondertussen heel bedreven in. Wil jij daar ook bedreven in worden? Kijk dan eens op www.inczwolle.nl en meld je aan voor ons volgende Pressure Cooker-traject. Daar leren we je varkentjes wassen. En nog veel, heel veel meer.

LydiaVarkentjes wassen