Blog

Sneeuw

Je dacht toch niet dat ik over iets anders ging schrijven dan sneeuw? Donderdagochtend vertrok ik vanwege bezigheden buitenshuis. Heel aangename bezigheden: een dagje nadenken over niks onder de bezielende leiding van mensen die daarvan hun professie hebben gemaakt. Maar nimmer arriveerde ik ter plekke. Toen ik al twee uur in de auto zat en zelfs in een kleine maar toch vreesaanjagende slip was geraakt (echt, ik zag me alweer met dat oranje gevaarte bij de schadehersteller staan, ik kan daar onderhand beter een parkeerplek huren) en nog nauwelijks was opgeschoten, heb ik afgebeld. Alle begrip aan de andere kant van de lijn, daar zaten ze ook ingesneeuwd. Daar ging de dag die ik maanden geleden al gereserveerd had voor het opdoen van inspiratie om die vervolgens zo rijkelijk aan te wenden ten behoeve van mijn klanten. Nu haal ik de inspiratie noodgedwongen maar weer uit kerstkrans, chocola en gemberkoekjes. Broccoli, schorseneren en koolraap? Ik dacht het niet. Ik moet er niet aan denken dat mijn blogs daarnaar gaan smaken. Dan zijn misschien de koolrapen gaar, maar mijn klanten ook.
Deze week een discussie gevoerd met een paar freelancers over wat je eigenlijk opschrijft in een blog. ‘Actualiteiten’, vond de een. ‘Business cases’, meende de ander. ‘Onzin’, vond Lydia… Als schrijven je core business is, dan verkoop je per definitie jezelf met je verhalen, artikelen, stukjes, columns, blogs. Zelfs als je over koolraap schrijft. Voor klanten schrijf ik overigens zelden over koolraap, maar wat niet is, kan komen. Ook groenteboeren zijn welkom bij de firma Lijkendijk. En andere boeren ook trouwens.
Ondertussen is het een slappe hap geworden daar in Kopenhagen. Die hele klimaattop was ‘something rotten in the state of Denmark’. In de tijd waarin Shakespeare’s Hamlet zich afspeelde was er geen klimaatprobleem. De zon scheen in de zomer en het sneeuwde in de winter. Net als nu dus.  Maar van die sneeuw zou ik nu maar flink genieten, want met de opwarming van de aarde in het vooruitzicht is winter straks, als we in een subtropisch klimaat wonen, iets van vroeger. Toen alles nog beter was…

LydiaSneeuw