Blog

Retweet

Aan klasjes met bloggers die bij mij een training volgen, leg ik altijd uit waarom bloggen zo’n krachtig middel is. Veel effectiever dan adverteren, terwijl het niets kost behalve tijd en inspanning. Bloggen biedt je de gelegenheid om gezag te verwerven als expert op een bepaald thema. Je kunt je visie er mee uitdragen en mensen beïnvloeden. Door de combinatie met andere sociale media bereik je met je blog veel meer mensen dan alleen je eigen volgers. Zo komen mensen op je spoor die jou anders nooit gevonden hadden.
‘Ze’ zeggen dat je via sociale media in zeven stappen de hele wereld kent. Dat zou best wel eens kunnen kloppen, ontdekte ik nadat ik in de Albert Heijn hier ter stede een geweldig stilleven gewaar werd in de Sinterklaas-display met chocoladeletters, er een foto van maakte en die op Twitter zette. Albert Heijn had de letters P, M en S van het merk Tony’s Chocolonely in precies die volgorde in het schap gezet. Het leek me een nieuwe marketingstrategie waarbij producten zelf vertellen waarvoor ze bedoeld zijn. Ik moest erom grinniken en deelde dat met de wereld.
En de wereld deelde dat ook met elkaar. Mijn tweet werd 76 keer geretweet, 28 keer als favoriet bestempeld en ik kreeg een aantal nieuwe volgers. Mijn Twitteraccount sloeg op hol, want van alles wat er gebeurde, kreeg ik een melding. Leuk om te zien wie er allemaal ook moesten grijnzen om die foto. Duizenden mensen dichtbij en ver weg. Vakgenoten of juist mensen uit een heel andere business. Mannen, maar vooral heel veel vrouwen. Met mooie banen, verhalen, hobby’s, kinderen, vrienden, honden, levens. En leuke dingen die ze delen met de wereld via hun Twitteraccount. Mensen die ik nooit tegengekomen was zonder sociale media.
Nu was het een tweet met een chocolade-foto. Een volgende keer kan het zomaar een blog zijn met een verhaal over een chocolade-foto. Waarmee ik mijn punt van de week wel heb gemaakt: ga bloggen. Het is effectief, het is leuk en voor je het weet bereik je er heel veel mensen mee. Doen!

LydiaRetweet