Blog

Prutswerk

Was de brand in Moerdijk op zichzelf al een drama, de communicatie erover is niet veel beter. ‘Gebrekkig optreden van de gemeente’, repte mijn ochtendblad. Het zal je gezegd worden. Want bij die gemeente zitten communicatieadviseurs die hiermee een brevet van onvermogen krijgen. Blij dat ik er niet werk. Het is tijd dat de crisiscommunicatie ingrijpend wordt gewijzigd, constateerde de burgemeester van Breda. En de man heeft gelijk, want de wereld is drastisch veranderd sinds het rampenplan daarginds in een la belandde. Zonder het gelezen te hebben, kun je stellen dat het uitging van een achterhaalde werkelijkheid waarin geen rekening werd gehouden met de opkomst van social media. Twitter? Nooit van gehoord daar in Moerdijk.
Ondertussen zitten ze er met de gebakken peren. Kun je die andijvie uit de tuin nu wel of niet meer eten? En moet ik zo hoesten omdat ik verkouden ben of omdat de een of andere gifverbinding huishoudt in mijn longen? Ik zou niet meer zo lekker slapen als mijn bed daar onder de hemel stond. Ik krijg visioenen van ver voor mijn tijd, toen de crisiscommunicatie ook niet helemaal up-to-date was, in 1940. En de overheid bij monde van Colijn liet weten dat ‘we’ rustig konden gaan slapen. Stelletje prutsers.
Nog meer prutswerk dichter bij huis. De kleine big wilde graag een bankrekening om de ladingen zakgeld op te ontvangen die haar wekelijks toevallen. En wat ze vooral wilde, was een pasje om te kunnen pinnen in winkels met veel herrie en hippe kleding. De keuze viel op de SNS Bank, vraag me niet meer waarom. Na een half jaar wekelijks bellen met de bank, kan ze nog steeds niet pinnen met haar pasje. Het enige wat wel lukt, is ons de boodschap doorgeven dat we langs moeten komen bij het filiaal in de stad om ons te identificeren. Dat hebben we al lang gedaan en dat zeggen we ook steeds, maar het helpt niet. Ten einde raad willen we nu haar rekening dan maar weer opheffen. Maar zelfs dat lukt niet. Volgens de bank moeten we dan even langskomen bij het filiaal in de stad om ons te identificeren…
F piep piep piep SNS!

LydiaPrutswerk