Gek op

thee en de kat

Lydia Lijkendijk

Lydia Lijkendijk (Meppel, 1967) is schrijver. Kind van de dominee, opgevoed met taal, boeken, discussie. Vrouw met een missie: sterke verhalen schrijven voor hen die woorden nodig hebben. Moeder van Pippilotta, de leukste dochter van de hele wereld. Stiefmoeder van een klein, ondeugend, mollig katje.

Na mijn studie rechten aan de Rijksuniversiteit Leiden werd ik journalist. Eerst bij Het Binnenhof in Den Haag, later bij de Zuid-Afrikaanse krant Die Burger in Kaapstad. Terug in Nederland volgden banen in de communicatie (bij o.a. CBR, Rechtbank Arnhem en Gemeente Zwolle). Sinds 1996 heb ik een eigen bedrijf: Lijkendijk Communicatie. Geen spannende naam, wel een heel doeltreffende. Iemand die Lijkendijk heet, vergeten mensen nooit meer. Daarnaast word ik graag herinnerd door de kwaliteit van het werk dat ik voor opdrachtgevers doe.

99

Beeldtaal

Voor veel mensen zeggen beelden meer dan woorden. Omdat ze visueel ingesteld zijn, omdat ze nauwelijks meer lezen, omdat ze geworteld zijn in de beeldcultuur. De kunst voor de schrijver is daarom woorden te kiezen die beeldende zinnen maken. Show, don’t tell. Een sterk verhaal is een beeldend verhaal.

95

Speeches

Al jarenlang schrijf ik toespraken voor sprekers bij de overheid en in het bedrijfsleven. Ook particulieren kloppen bij mij aan ter gelegenheid van rouw en trouw. Heb je woorden nodig? Ik geef ze je op een briefje. Je hoeft ze alleen nog uit te spreken.

90

Legal Mediator

Communicatie ligt aan de basis van alle conflicten. Het is ook de sleutel tot de oplossing ervan. Kun je in de zakelijke sfeer wel wat smeerolie gebruiken om een vraagstuk op te lossen of zaken weer vlot te trekken? Als Legal Mediator faciliteer ik jou hierbij.

75

The Taste Company

Soms moeten plannen een tijdje rijpen. Soms een kwart eeuw lang. Binnenkort vertel ik je meer over The Taste Company, een initiatief van drie juristen en een horecaman.

95

Trainen

Schrijven is een ambacht. Dat betekent dat je het kunt leren. Een geruststellende gedachte! Ik kan geen bestsellerauteur van je maken in een dag. Maar ik kan je wel helpen een veel betere schrijver te worden dan je bent.

98

Lezen

Misvatting 1 als het over schrijven gaat: Ik lees, dus ik schrijf (vrij naar Descartes’ ‘Ik denk, dus ik ben’). Het omgekeerde is wel waar: wie niet of weinig leest, kan ook niet schrijven. Dus hoe word je een betere schrijver? Ga meer lezen! En doe vooral een training bij mij.

Tot slot nog even dit

The Taste Company

The Taste Company

Smaakmakend concept voor de snelle én langzame trek.

Zwolle aan Zee

Zwolle aan Zee

Hoe werd Zwolle de beste werkgever in de non profit en wat kunnen anderen daarvan leren? Zwolle aan Zee is verschenen in het najaar van 2009.

Blauwdruk

Blauwdruk

Het personeelsblad van Gemeente Zwolle.

Oei, ik boei

Oei, ik boei

Oei, ik boei. New marketeers over klantenbinding.

Voedsel voor de geest

Voedsel voor de geest

Voedsel voor de geest voor het Kerkgenootschap der Zevende-dags Adventisten.

Op reis. Drie continenten, drie koffers en een peuter

Op reis. Drie continenten, drie koffers en een peuter

In 2001 heb ik gedurende zeven maanden de wereld rondgereisd met mijn toenmalige echtgenoot F. en peuter P.

Opdrachtgevers

Lijkendijk Communicatie werkt vooral voor opdrachtgevers in zorg, onderwijs en ICT, en bij de (semi-)overheid. Op dit moment doe ik regelmatig klussen voor:

Schrijfpartner

Je kunt niet alles kunnen. En dat moet je ook niet willen. Doe jij wat jij goed kunt. Dan schrijf ik een sterk verhaal voor je. Of twee.

adminLydia Lijkendijk