Blog

Molen

Op een zomerse dag, eind oktober, ging ik op inspectie langs de cursuslocatie waar mijn volgende blogtraining plaatsvindt: de Windesheimer molen. Al jarenlang rijd ik er diverse malen per week langs, op weg van en naar huis. Afhankelijk van waar ik kom, ligt de molen links of rechts en in beide gevallen rijd ik er hard langs want ik verkeer meestal in een staat van enige haast.
Ik kon me niet zoveel voorstellen bij een cursuslocatie in een molen. Ik dacht aan zakken meel, hordes muizen, een Spartaanse omgeving en een molenaar in een stofjas. In de eerste klas van de basisschool die toen nog gewoon ‘lagere school’ heette, had ik een juffrouw Molenaar. Ze had ontzettend hippe rode laarzen met een hak. Ongeveer zoals je ze nu weer in de winkel kunt kopen en die ik zelf ook graag draag. Nu weet ik waarom: ze doen me denken aan juffrouw Molenaar die ook kekke korte rokjes droeg nu ik erover nadenk. Zelf heb ik ook altijd graag schooljuffrouw willen worden voor het onzalige idee in mijn hoofd postvatte dat ik beter rechten kon gaan studeren. Maar uiteindelijk komt toch altijd alles goed, want diverse malen per jaar ben ik tóch juf als ik voor een klas met (aankomende) bloggers sta. En als ik voor de klas sta in de molen, dan ben ik werkelijk juffrouw Molenaar.
Zoals voor een geslaagde verkoop van huizen locatie, locatie én locatie de bepalende factoren zijn, hangt ook het succes van een cursus mede af van de locatie. Natuurlijk moet de training inhoudelijk goed en interessant zijn. Maar een inhoudelijk goede en interessante training wordt nog beter en interessanter op de juiste locatie. Als de koffie sterk is, de lunch lekker en het uitzicht prachtig.
We zullen het beleven, of ik gelijk heb met mijn locatietheorie. Want die molen gaan we uitproberen, mijn cursisten en ik. Een volle bak heb ik op 14 november. Ik zal mijn bloggers na afloop vragen wat ze vonden van de molen, maar ga er maar vanuit dat die wegens succes geprolongeerd wordt. Ook bloggen in de molen? Je kunt je nu al aanmelden voor de volgende training, op dinsdag 19 maart 2013.

LydiaMolen