Blog

Leuker

Een hilarische brief mogen ontvangen van de Belastingdienst. Je weet wel, van leuker kunnen ze het niet maken maar wel makkelijker. Ze willen een bedrijfsbezoek bij mij afleggen en de administratieve inrichting van mijn onderneming samen met mij doornemen. Dat wordt een bijzonder interessante en leerzame happening waar ik mij erg op verheug. Ik heb namelijk niet zoveel verstand van administratie en ook niet van cijfers. Zodra er ergens een Excelsheet aan te pas moet komen met formules, laat staan winst- en verliesrekeningen of aangiften inkomsten- of omzetbelasting, dan heb ik daar zo mijn mannetjes voor. Die ervoor doorgeleerd hebben en wel snappen wat ze met cijfers moeten. Dat ook naar tevredenheid en volgens alle daarvoor geldende regels doen en mij daar vervolgens een rekening voor sturen. Maar mij er verder niet mee lastig vallen. Iedereen blij.
Zoniet de Belastingdienst. Die wil mij een heus bezoek brengen om mijn bedrijfsactiviteiten live onder de loep te nemen. Bovendien willen ze een ‘rondleiding door uw bedrijf om beter zicht op uw ondernemersactiviteiten te krijgen’. Gelukkig is mijn bedrijf heel overzichtelijk. Zo overzichtelijk dat je, als je op de drempel staat, de hele twee vierkante meter bedrijf in één oogopslag overziet. Makkelijker kan ik het niet maken. En overzichtelijker ook niet. Want ik heb een handige multomap waar álle bonnetjes in zitten die ik spaar gedurende het boekjaar. Ontzettend leuk om nog eens na te vlooien in een verloren uurtje.
Terwijl zij van de Belastingen mijn multomap inspecteren en zichzelf rondleiden door mijn bedrijf, zal ik dan misschien maar even koffie zetten. Maak ik het toch nog een beetje leuker.

LydiaLeuker