Blog

Land Rover

Of ik deze week met spoed naar Jaguar/Land Rover kon afreizen om daar een salesman te interviewen, vroeg een hoofdredacteur. ‘Want jij kunt altijd goed schrijven over dingen waar je niks van weet’, motiveerde ze haar vraag aan mij. Met andere woorden: jij schrijft altijd zo leuk uit je nek. Ik vatte het op als compliment en wilde wel naar Beesd. Het was mooi weer en ik had best trek in een ritje naar het zuiden buiten de spits.
Het parkeerterrein imponeerde me. Het is toch wat merkwaardig parkeren met je oranje Volkswagen tussen allemaal vierkante zwarte 4×4’s, de een nog groter dan de ander. Een beetje out of tune zeg maar, terwijl ik daar anders toch bepaald geen last van heb met dat oranje verlengstuk-op-vier-wielen van mijn persoonlijkheid…
De man die ik interviewde, Sales & Marketingmanager van Land Rover en Range Rover, Victor Kammeraat, was niet op zijn mondje gevallen. De mooie uitspraken vlogen me om de oren. En hij had verstand van sales. ‘Goede sales is gebaseerd op aandacht’, zei hij. Volgens hem maakt aandacht voor de klant altijd het verschil. Of je nu een encyclopedie verkoopt, een stofzuiger of een tube tandpasta. Of een auto. ‘Maar wie een auto van een ton koopt, wil voor twee ton aandacht.’ Dat mag dan ook wel, lijkt me. En dat gebeurt ook. Bij Land Rover en Range Rover leggen ze hun klanten in de watten. Maar ook de journalisten die langskomen voor een babbeltje.
De Range Rover Evoque, de duurzame B-label Station Wagon die in september op de markt komt, kreeg ik in speelgoedformaat cadeau bij het weggaan. ‘Kopen is de volgende stap’, zei Victor. En dat zal best, maar dan zal ik toch eerst even iets moeten verkopen. Mijn huis ofzo. En ik heb ook nog een ondeugende tweedehands kat in de aanbieding. Altijd lief, zeer gezeglijk en sloopt nooit iets.

LydiaLand Rover