Blog

Inspiratie

Soms heb je wel eens inspirerende ontmoetingen met leuke mensen. Deze week wel een stuk of wat. Woensdag ging ik voor een opdrachtgever naar het wonderschone plaatsje Lochem. Dichtbij Deventer, maar eerlijk gezegd: ik was er nog nooit echt geweest. Het miniatuurstadje met alles-bij-de-hand inclusief lekkere eterijen heeft wel grootsteedse ambities, want je auto kun je er negens parkeren, ook niet als die oranje is.
In het oude stadhuis aan de Markt zetelt de Ondernemersacademie Oost. Directeur-bestuurder Rob Boeijenga zwaait er de scepter. Hij wist te vertellen waarom hij er na een arbeidzaam leven niet voor had gekozen zijn dagen verder in te vullen met het telen van geraniums, maar met het helpen ontwikkelen van ondernemers en hun bedrijven en hen klaar te stomen voor de toekomst. In een driejarig programma biedt de Academie rust en verdieping, reflectie en inzicht. Zou ik een onderneming runnen met een mannetje of wat in dienst, ik wist één ding zeker: rap naar de Ondernemersacademie voor een regelmatige dosis inspiratie.
Ook leuk was de tocht naar Breda, waar ik mooie afspraken heb gemaakt over leuke klussen met nieuwe klant Transsmart, producent en leverancier van een transportmodule die gecertificeerd gekoppeld kan worden aan ERP-systemen zoals AFAS Profit.
Het jaar is goed begonnen!

LydiaInspiratie