Blog

IncZwolle

De regio Zwolle is een van de economisch sterkste regio’s van het land. Het is een plek waar het goed ondernemen is. Waar de Moderne Devotie (een godvruchtig leven gecombineerd met hard werken) en de Hanze de vruchtbare bodem hebben gelegd waarop vandaag bedrijven hun ideeën tot bloei laten komen. De geschiedenis zat mee en het hedendaags bestuur regeert met vooruitziende blik. Dat kan het dus zomaar gebeuren dat een regio boven komt drijven in de ranglijsten.
Merkwaardig is het dat het aantal startende ondernemingen achterblijft in de regio Zwolle, vergeleken met andere regio’s. Dat is niet alleen opmerkelijk, het is ook zorgelijk. Want de starters van nu zijn de ondernemers van morgen. En ondernemers zorgen voor vernieuwing, voor groei, voor kracht. Als we daar dus nu niets aan doen, hebben we over tien jaar een probleem. Ik zeg ‘we’ omdat ik die schoen pas en ‘m heb aangetrokken.
Sinds enige tijd ben ik partner in IncZwolle, de eerste Zwolse incubator. Ik had nog niet genoeg te doen, zocht nog een leuke hobby en hee, wie heeft er eigenlijk slaap nodig? ‘Kraamkamer voor wilde ideeën’ is onze slogan. Wij helpen startende ondernemers om van hun goede idee een bloeiend bedrijf te maken. Daar hebben we een programma voor ontwikkeld: een Pressure Cooker, een twaalfweekse ‘snelkookpan’ waarin starters samen met andere starters onder begeleiding werken aan het maken van hun businessplan. En een incubatorfase die voorziet in begeleiding op maat. Daar omheen bouwen we een community van ondernemers die ons willen helpen bouwen aan een bloeiende regio en hun wil omzetten in daden door lid te worden van IncZwolle.
IncZwolle is een droom waar voorlopig tijd, geld, energie en nachtrust in verdwijnt, maar ik geloof in een wonderschone uitkomst: veel bloeiende bedrijven voor een sterke regio waarin ik wil wonen, werken, ontspannen. Ik geloof daar niet alleen in. Dirk Jan Durieux, founder van IncZwolle, gelooft erin. Hij hees mij aan boord en samen werken we aan een netwerk van IncSiders die ons onbaatzuchtig helpen met raad, daad en advies.
IncZwolle is deze week officieel en feestelijk van start gegaan. Met veel bezoek, met hapjes, drankjes en de wethouder. En natuurlijk met mooie plannen die we willen realiseren. Op www.inczwolle.nl kun je er alles over lezen.

LydiaIncZwolle