Blog

In the cloud

Van pc’s en alles wat technisch is, heb ik niet zo heel erg veel verstand. Toch ben ik erin geslaagd een snelkoppeling op mijn bureaublad te krijgen naar AFAS Profit. Dat was niet eens zo moeilijk. Ik deed stap voor stap wat de welkomstmail zei dat ik moest doen. Ik voerde mijn wachtwoord en gebruikersnaam in en zie: ik zat in the cloud!
Dat was best comfortabel. Ik zat gewoon op mijn eigen keukenstoel, kat-op-schoot en de laptop op tafel. Naast mij zat de financiële man, die al ver gevorderd verstand heeft van AFAS en er zelfs in geslaagd was een oranje factuur te ontwerpen, passend bij de kleur van mijn automobiel. Een hippe factuur. Zo één waarvan je als klant denkt: die ga ik eens heel vlot betalen! En dat is ook precies de bedoeling. Dankzij AFAS kan ik de factuur ook digitaal versturen waardoor de klant ‘m meteen in zíjn systeem heeft zitten. Handig, handig. Zo besparen we elkaar een hoop werk, en dat 24 uur per dag, zeven dagen lang. Want ik heb het getest en het klopt: zaterdagnacht, zondagmiddag en maandagavond: het systeem doet het altijd. Ik kan steeds bij al mijn gegevens en met mijn laptopje kan ik ook overal inloggen.
Het is goed toeven in the cloud, ook als de financiële man er niet is om mij te behoeden voor foute afslagen. Ik heb het idee dat ik er nu helemaal bij hoor. Als mensen me vragen waar ik mijn administratie doe (waarmee ze bedoelen: welk mannetje of kantoor vol mannetjes heb je daarvoor), zeg ik luchtig: ‘O, in the cloud’. Dan zie ik ze fronsen, wetend dat ze de boot en de aansluiting met de digitale wereld hebben gemist. Maar dat valt mee hoor: er vertrekken dagelijks meer boten en aanmonsteren kan nog.
Hoe leuk het ook is dat ik nu in the cloud zit, ik zit er wel met journaalposten en andere ongein. En dat blijft toch vervelend. Ik kan de neiging mijn administratie te doen nog steeds heel vaak heel goed weerstaan. Dat ik nu zo’n hippe oranje factuur fabriceer, maakt het nét effe wat minder erg om ermee aan de slag te gaan. En dat is winst. Naast het taakje ‘factureren’ in mijn agenda staat nu een smiley. Oranje, ofcourse.

LydiaIn the cloud