Blog

IJstijd

Het is lente. Niet dat we daar iets van merken, buiten, maar het is wel zo. Binnen merken we er trouwens ook niets van. Integendeel; we zetten de verwarming nog een paar graden hoger en bereiden een stevige stamppot. Alleen als het niet anders kan, ga ik naar buiten. Naar buiten kíjken vind ik dezer dagen al erg genoeg. De frisgroene uitlopers in de tuin leggen, snakkend naar warmte en zon, bijna het loodje. Een enkel sneeuwklokje houdt moedig stand in een voor hem optimaal habitat. Tussen de sneeuwvlokjes namelijk, die nog steeds naar beneden dwarrelen. Ik hoorde iemand zeggen dat het maar goed is dat de klok volgende week vooruit gaat. Dan hebben we dagelijks tenminste een uur langer de tijd om sneeuw te schuiven. Ja, elk nadeel hep z’n voordeel.
‘Denk je dat we een nieuwe ijstijd krijgen?’, vraagt de kleine big bezorgd. Ik zeg dat we al een nieuwe ijstijd hebben en wijs op de voorraad Ben & Jerry’s die ik met bonusvoordeel heb ingekocht. Dat bedoelt ze niet. En ze vindt het doodvermoeiend om ouders te hebben die flauwe grapjes maken in plaats van serieuze vragen serieus te beantwoorden. Ze wil verhuizen naar Texas, USA, als de temperatuur hier niet rap een hoge vlucht neemt. Van bezwaren mijnerzijds wil ze niets weten. ‘Daar kun je ook wel schrijven hoor mam, daar merken je klanten niks van. En dan vlieg je één keer per maand voor een weekje heen en weer om ze allemaal te zien en te spreken.’ Achterblijvende temperaturen zullen in dat geval wel leiden tot hogere tarieven van dit schrijfbedrijf, vrees ik, waardoor de ijstijd een bijzonder dure aangelegenheid wordt.
Eigenlijk is dit blog nu af, in twee alinea’s. Lang zat. Want aan bloggers die bij mij op cursus komen om creatiever te leren schrijven, vertel ik altijd dat een blog maximaal vier alinea’s mag zijn. Maar minder mag natuurlijk ook. Een rekbaar begrip, die vier alinea’s; er bestaan ook alinea’s van twee A4-tjes. Maar die alinea’s bedoel ik niet. Wat ik vooral bedoel is dat je lezers van je blog niet moet vermoeien met scrollen, dan haken ze af. Kort, dat is een eis van deze tijd, het is een nieuwe tijdeis. Niet te verwarren met de nieuwe ijstijd.
Wil je weten waar een blog nog meer aan ‘moet’ voldoen? Kom een dag bloggen bij mij. De inschrijving voor de volgende training is geopend. Locatie is nog onbekend. Kan Texas worden.

LydiaIJstijd