Blog

Boeken schrijven en boeken lezen

Wie niet leest, kan ook niet schrijven, is mijn stelling. Door te lezen, krijg je een goed woordbeeld, je wordt voortdurend geprikkeld door de creatieve invallen van andere schrijvers en daar kun je zelf je voordeel mee doen. Niet dat je aan je eigen fantasie niet genoeg hebt, maar leren van anderen kan nooit kwaad, niemand heeft alles van zichzelf. En, zoals de Bijbelse wijsheid wil, dan behoud je het goede en de rest kan down the drain.
Ik lees meestal een boek of acht tegelijk. Filosofische werkjes gaan hand in hand met religieuze standaardwerken, aangevuld met de nodige literatuur. En thrillers! Ik heb net de complete serie van Stieg Larsson gekregen voor mijn (alweer) 37e verjaardag. Dat gaat verslonden worden als ik komende zomer in Larssons vaderland verkeer.
Al die boeken slingeren door het huis. En volgens de mevrouw die mijn huis afstoft, slaap ik in een bibliotheek. Maar wel één met een slonzige bibliothecaris: stapeltje hier, stapeltje daar.
En ja, boeken schrijven doe ik ook. Klik op mijn boeken-button, of volg op Actueel de stand van zaken rondom de nieuwe releases (ahum). Hoop van de zomer in Larssons land een paar mooie hoofdstukken te schrijven voor de thriller die in de maak is door het duo Daan-Lydia. Hou je vast!

LydiaBoeken schrijven en boeken lezen