Blog

Blog-out

De afgelopen 6,5 jaar heb ik 338 blogs geschreven. Dat wil zeggen: de afgelopen 6,5 jaar plus een paar maanden. En in die ‘paar maanden’ heb ik wel een heleboel geschreven, waaronder stapels blogs voor opdrachtgevers, maar niks creatiefs voor mezelf. Zelfs geen boodschappenbriefje. Want een mens moet de zinnen wel eens verzetten. Bij altijd de drang hebben om te willen schrijven hoort altijd nieuwe inspiratie. Vaak komt die vanzelf en als dat niet zo is valt het altijd wel te regelen. Daar geef ik hele trainingen over aan klasjes vol mensen die graag willen weten hoe dan. Maar soms heb je gewoon geen zín om inspiratie te regelen. Gewoon, omdat je een blog-out wilt.
Daarnaast diende mijn blogstilte een experiment. Tegen klanten zeg ik altijd dat ze vooral moeten bloggen om hoog in de zoekresultaten terecht te komen. Google en andere zoekmachines zijn dol op blogs. Hoe meer je blogt, hoe beter. Blogito ergo sum – ik blog dus ik besta. Want bloggen veronderstelt een actieve site en daar hechten zoekmachines waarde aan. En ik kon het weten, want bloggen, dat deed ik tot voor kort elke week en Google wist mij te vinden. De moeite waard om uit te zoeken wat Google met mij zou doen als ik níet zou bloggen.
Inmiddels weet ik: als ik niet blog, word ik ook gevonden. Omdat ik nu eenmaal geen Jansen heet, maar Lijkendijk. Die mazzel heb ik dan weer. Maar het voert misschien wat ver om je naam te veranderen als je graag gevonden wilt worden op internet. Je zou eens kunnen beginnen met regelmatig bloggen. Als je wilt weten hoe dat moet en je hebt zin in een creatieve training vol taal: op 14 juni heb ik nog plaats.
Het voordeel van bloggen, zeg ik tegen mijn klasjes, is dat het niks kost. Je hoeft er geen advertentiegelden tegenaan te smijten, je gaat zitten en je doet het. Het kan 24/7 en around the world. Het enige wat het kost, is tijd. Want je moet het wel doen; letters vliegen niet vanzelf in de juiste formatie. En is tijd nou net het enige wat je niet hebt? Dan laat je mij gewoon voor je bloggen. Dan kost het wel wat, maar dan heb je ook wat!

LydiaBlog-out