Blog

Blaadje

Lydia wil een duurzaam blad maken. Geen blaadje; blaadjes groeien aan de bomen. Het moet een magazine worden dat als platform kan dienen voor toute ondernemend Zwolle en wijde omstreken. Zodat mensen die duurzame plannen hebben een klankbord kunnen vinden en iedereen van iedereen weet waar hij mee bezig is als het gaat om duurzaamheid. Dat gaat nieuwe business genereren, zorgt ervoor dat vraag en aanbod elkaar kunnen vinden, brengt mensen op ideeën en leidt tot duurzame innovatie. Dat is althans mijn overtuiging, net als van de dames die mijn ideeën delen. Ja, dames, je leest het goed. Het collectief dat de handen ineen geslagen heeft om dit voor elkaar te krijgen, bestaat vooralsnog uit vrouwen met elk een eigen specialisme. Deze vrouwen denken dat duurzaamheid uiteindelijk leidt tot winst. En dat moet ook, want wij moeten wel brood op de plank hebben.
Onze ambitie is groot. Net als de regio Zwolle waar we dit willen uitrollen. Waarom Zwolle? Omdat er geen problemen zijn. Geen hangjongeren, geen Antilliaanse of Marokkaanse bendes, geen ‘prachtwijken’. Wel de sterkste economie van Nederland, dus als er érgens tijd en gelegenheid is voor duurzaamheid, dan is het hier en nu in Zwolle. En na Zwolle volgt dan wel de rest van Nederland, van dromen komen mooie dingen.
Ondertussen hebben we ook mooie gesprekken gevoerd. Met mannen die onze droom wel voor zich zagen, steeds meer naarmate de gesprekken vorderden. Kijken of we samen onze droom waar kunnen maken.

LydiaBlaadje